Albert Velasco

Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Lleida. Conservador del Museu de Lleida i professor associat del Departament d’Història de l’Art i Història Social de la Universitat de Lleida. És membre de la Junta de Qualificació, Valoració i Exportació de Béns del Patrimoni Cultural de Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Forma part del Grup de Recerca en Estudis Medievals «Espai, Poder i Cultura» (Universitat de Lleida), i del consell de redacció de la revista Arts, editada pel Cercle de Belles Arts de Lleida. És també conseller de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

És especialista en art medieval, àmbit al qual ha dedicat bona part de la seva trajectòria investigadora. S’ha especialitzat en l’àmbit de la pintura gòtica catalana i aragonesa, però també s’ha ocupat de qüestions relacionades amb l’escultura romànica i gòtica catalanes, els col·lectius artistes-artesans, la iconografia i l’hagiografia medievals, la promoció artística als segles XIV i XV, així com la història del col·leccionisme a Catalunya. Entre les seves darreres publicacions cal destacar, Late Gothic Painting in the Crown of Aragon and the Hispanic Kingdoms (Boston-Leiden, 2018), que ha editat en col·laboració amb Francesc Fité.

Col·labora en diferents mitjans de comunicació com el setmanari La República, UA1 Ràdio i Lleida.com. Ha estat un ferm defensor de la permanència a Catalunya de les obres d’art procedents del Monestir de Sixena.