Toni Orensanz

Toni Orensanz

Falset, 1970. Periodista i guionista freelance. Bon coneixedor de les comarques de Tarragona, on va començar a publicar justament fa trenta anys, col·labora habitualment en diversos mitjans. Ha escrit llibres, entre els quals destaquen la recerca històrica ‘L’òmnibus de la mort’ (2008), la guia ‘Priorat: els camins del vi i de l’oli’ (2010), la novel·la ‘L’estiu de l’amor’ (2014) i l’obra de periodisme narratiu ‘El nazi de Siurana’ (2016).

En el sector de l’audiovisual ha estat guionista i col·labora amb diverses productores. Entre els programes i documentals en què ha treballat com a guionista hi ha: el programa sobre arqueologia ‘Sota terra’ i els documentals: Els brigadistes entre nosaltres’ (Premi Memorirerus), ‘Cops de geni’ (Premi Miramar de televisió), ‘Les 7 vides d’Eduard Toda’ (Canal 33 i DOCS Barcelona) i ‘Priorat’ (‘Sense ficció’, Tv3).

Com a copy publicitari, ha treballat per a destinacions turístiques, webs corportaives, empreses d’assegurances, partits polítics i institucions diverses. D’uns anys ençà –en col·laboració amb un nodrit equip d’altres professionals– s’ha responsabilitzat de la comunicació corporativa de diverses empreses i institucions. El pla de comunicació de la DO Montsant arran del seu naixement (el 2003) i la comunicació de la Fira del Vi de Falset són alguns dels projectes que ha conduït a les comarques de Tarragona. Entre els seus clients habituals hi ha Mutua General de Seguros, Agència Catalana del Patrimoni, Paisatge dels genis i la candidatura del Priorat a la Unesco.