Darrera de TEDxReus hi ha un petit equip de quatre persones que volem col·laborar en la creació de bones sinergies entre persones entusiasmades per la seva feina, la innovació i la proactivitat.

L’equip de TEDxReus som:

Xavier Menduiña

Xavier Menduiña

Vaig estudiar ciències físiques i enginyeria superior en electrònica a la UAB… però ja ho he superat. En aquesta mateixa universitat vaig participar a principis dels 90 en un dels primers serveis BBS de l’estat.

El meu principal interès professional és la gestió del canvi en les empreses i la definició de models i dinàmica de sistemes empresarials. Sóc un defensor a mort del dret a l’error i convençut que les úniques persones que poden millorar alguna cosa són les que les coneixen… i que, a més, es mullen per canviar-les. Co-fundador i organitzador del #trinxat de Reus.

Bernadette Farriol

Bernadette Farriol

Treballo en la gestió de la comunicació digital en organitzacions. Conec el món del comerç electrònic des de dins i visc compromesa amb la difusió d’Internet i les noves tecnologies com a elements de millora social.

Al 2004 vaig crear Enraona, una empresa de desenvolupament web i comunicació digital, que actualment encara dirigeixo.

Ernest Benach Pascual

Ernest Benach i Pascual

Nascut a Reus fa 52 anys. Després d’una bona colla d’anys dedicat a la política amb responsabilitats ben diverses, des de l’Ajuntament de Reus fins al Parlament de Catalunya, institució que vaig presidir 7 anys, he decidit tal i com resa la publicitat d’una important casa de mobles, redecorar la meva vida. A partir d’aquí agafo dos camins paral·lels. Per un cantó el reciclatge personal, estudiar, formar-me… I per l’altra l’emprenedoria, amb la cerca de noves aventures professionals.

Durant molts anys em vaig moure en l’àmbit de l’associacionisme, fent castells, educant adolescents i infants en l’escoltisme. Ara em continuo movent, i m’interessa més que mai fer coses, organitzar coses en positiu, demostrant que aquesta societat i aquest país tenen un futur excepcional, si s’ho creuen. El problema és que fins ara no s’ho creien, però per sort, i com diu la cançó, els temps estan canviant.

He escrit un llibre, Política 2.0, que era un intent d’apropar la política a la gent i al mateix temps fer una immersió en el món 2.0. La immersió encara dura.

Xavi Plana

Xavier Plana i Virgili

Mogut per un instint de curiositat innata, a mig camí del buscador professional i de l’aventurer amateur, reparteixo la major part del meu temps entre la criança de dos fills i la feina com a consultor organitzacional. En ambdós casos mirant de construir marcs relacionals de confiança que ens permetin, a uns i altres, esdevenir la millor versió possible de nosaltres mateixos.

Convençut entusiasta de les infinites potencialitats de l’ésser humà com a individu, i al mateix temps defensor tenaç de la seva dimensió social, sóc dels que penso que el millor que pot passar-nos a la vida és compartir-la amb altres persones que ens desvetllin i ens ajudin assumir el repte de viure-la en primera persona, això és a exercir la nostra capacitat per escollir lliurement allò que volem ser, sense cap altre límit que la pròpia voluntat.

Vinculat a la terra que m’ha vist néixer i compromès amb el seu destí col·lectiu.

Apassionat per la feina que em permet créixer i aportar una espurna d’esperança a empreses i organitzacions.

Agustí Becerra

Agustí Becerra Milà

Actualment, sóc estudiant de la URV amb Enginyeria Tècnica d’Informàtica de Sistemes i de Grau d’Administració i Direcció d’Empresa per la UOC. Sóc una ment inquieta amb ganes de fer coses i actualment involucrat en un projecte de SmartCities.

Coia Ballesté

Coia Ballesté

Coia Ballesté és periodista. Nascuda a Reus l’any 1967 és actualment Coordinadora del programa El Matí de Catalunya Ràdio.

Durant 5 anys ha format part de l’equip de La transmissió d’en Puyal, on ha dirigit el Servei de recepció de missatges de la transmissió que dirigeix Joaquim Maria Puyal.

Els últims vuit anys, del 2005 al 2012, ha estat la delegada de les emissores de la Generalitat de Catalunya al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Durant aquest període va dirigir i presentar el programa “Esfera Pública” i l’espai de medi ambient “Aigües, Aires, Llocs”, i en aquest àmbit va ser l’enviada especial de Catalunya Ràdio al Fòrum mundial de l’Aigua d’Istanbul.

Durant 13 anys es va dedicar al periodisme esportiu a Catalunya Ràdio, a Barcelona. Es va especialitzar en informació olímpica i va cobrir els joc olímpics de Barcelona,  d’Atlanta i també de Sydney. Va ser enviada especial al Mundial de futbol de França, l’any 1998, i a diversos esdeveniments esportius d’àmbit internacional.

Ha format part dels equips directors i editors que han engegat programes esportius com La Jornada o No ho diguis a ningú, que han estat líders d’audiència en les seves franges.

L’any 2004 va ser nomenada sotscap del Departament d’Esports de Catalunya Ràdio i va copresentar i codirigir el programa de la mitjanit Teva Meva.

Va començar al món del periodisme com a col·laboradora a diversos mitjans com les emissores Cadena COPE i Cadena SER, o els diaris; REUS DIARI i CATALUNYA SUD.

Des de l’any 2006 forma part del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili.