“Coses de nens?” amb Laia Servera

L’aforament de la sala d’estudi de la Biblioteca Central Xavier Amorós va ser l’adequat per donar cabuda als assistents al debat amb la periodista i presentadora de l’InfoK Laia Servera, en el TEDxReusSalon dedicat als reptes d’incloure als infants en el discurs de la informació, del passat dia 5 de maig. La sessió titulada “Coses de nens?” va atraure una seixantena de persones, superant les previsions dels organitzadors d’un acte cultural organitzat un divendres al vespre.

L’esdeveniment va permetre debatre amb els assistents, en bona part professionals de l’ensenyament i del tracte amb nens, la millora que es recull en la societat quan als infants se’ls fa partícips del discurs informatiu adaptant-lo a les seves necessitats. La projecció de la xerrada TED titulada ”Què poden aprendre els adults dels nens?” presentada per Adora Svitak al TED 2010 va proporcionar el marc imprescindible per iniciar el debat.

Durant el debat va quedar palès que el model que l’infoK, l´únic informatiu infantil diari de l’estat, va iniciar fa 16 anys està als màxims nivells de qualitat i d’exigència, comparant-lo amb informatius infantils existents a altres països del món com Newsround de la BBC (Regne Unit) o JeugdJournal de la NOS (Holanda).

La moderadora de la sessió va ser Laia Servera (Barcelona), és llicenciada en comunicació audiovisual per la Universitat Ramon Llull. Va estudiar història a la Universitat de Barcelona. I va fer el màster Món Àrab i Islam a la mateixa universitat.

L’any 2001 s’incorpora a l’equip del nou informatiu per a nens InfoK, on començaria la seva emissió, aquell mateix any, al K3 (actualment Canal Super3), un dels canals de la Televisió de Catalunya. Després de treballar-hi com a redactora, reportera i finalment com a editora, l’11 de gener de 2016 va estrenar-se també com a presentadora del programa.

Així va ser el nostre debat i tertúlia en fotografíes TEDxReusSalon 5th may, 2017

TEDxReusSalon 5th may, 2017