Hem demanat a alguns dels assistents al TEDxReus 2012 que ens parlin de l’experiència d’assistir en directe a un TEDx. L’Agustí lópez  ens en parlar a “Menjar per llegir”

———-

Xavier Guix a TEDxReus 2013

Ara ja fa gairebé deu anys vaig tenir la sort de rebre classes d’en Lluís Torras i ell sempre finalitzava les sessions de la mateixa manera: ens encarregava tot de lectures per la setmana següent dient-nos “aquí teniu més menjar per llegir”.  Aquesta expressió m’encantava doncs les seves classes eren molt estimulants, per no parlar de les lectures que ens indicava. Aquella era una manera d’estendre el que passava dins l’aula a altres espais, a altres moments. Així, aquelles lletres no eren ja lectures, sinó aliment per la ment. Fantàstic.

Sempre he sigut de mena curiós, així és que els TED per mi són terreny abonat. Fins que vaig poder assistir a la primera edició del TEDxReus la resta, com molts de nosaltres, els havia vist per internet i inclús algun com exemple en cursos per fer presentacions. Les expectatives doncs eren altes perquè, tot sigui dit, hi ha autèntiques perles entre els TED.

El leit motiv del TEDxReus ja era prou inspirador: “De nou lluirà”, tot un missatge que pot tenir diferents interpretacions i que en el sostre creat per Lluís Domènech i Muntaner agafa una dimensió especial. I vaja que si va lluir. La sala farcida de gent amb ganes d’escoltar idees fresques, idees que de nou fan que la raó llueixi. Idees que persones destacades exposen de manera original. I en aquests casos, quan es produeixen aquells instants màgics i únics alhora en que es crea la comunió entre uns i altres un es queda amb una doble sensació.

Per un costat, empetitit davant ments brillants que a través del seu esforç han aconseguit ser autèntics referents. I aquí vam veure un ampli ventall de disciplines, de l’esport a la cuina passant per la música el muntanyisme o la tecnologia entre moltes altres. Tot un allau d’intel·ligència i raó al servei dels altres.

I per un altre, impressionat, refrescat, de nou inspirat. Amb tot d’idees i reflexions que passades les setmanes van deixant el seu pòsit i obren noves vies per seguir descobrint, seguir creixent. Deixant que la raó sigui de nou la protagonista, el centre en un món tant ple de soroll com el nostre. On, com diu la cançó, sembla igual ser savi que ignorant quelcom com el TEDxReus demana a crits obrir-se pas.
Pas cap a un nou marc on la raó, de nou, lluirà.

Agustí López

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.