El fotoperiodisme ha de ser l’enllaç entre allò que passa al món i l’espectador que busca respostes, la fotografia no és més que un diàleg entre el fotògraf i qui observa una imatge. Arribar a fer una bona fotografia transcendeix el fet de disparar amb la càmera, perquè la dificultat consisteix en estar en el lloc correcte, en el moment precís i en les circumstàncies adequades. Al capdavall, prémer el botó és l’últim pas d’una seqüència que ha de rutllar a la perfecció, perquè del correcte funcionament d’aquest engranatge en depèn la credibilitat del comunicador.
Els avenços tecnològics han democratitzat l’ús de les càmeres i avui en dia la fotografia és accessible a tothom. L’art de fotografiar no ha canviat però sí que ho ha fet la tecnologia i l’ús. La producció d’imatges s’ha disparat compulsivament i el consum creix sense mesura, pur fast-food. La contaminació de l’ús genera molt soroll i el fotoperiodisme s’ha de desmarcar d’aquesta trampa amb un criteri propi regit per l’ètica i sense oblidar els principis bàsics del periodisme. Volem respondre algunes preguntes fonamentals:
Cal posar límits al fast-food però, quins són aquests límits?
Com s’ha de comportar un fotoperiodista?
Què val i que no val per explicar una història?
Per parlar-ne, ens acompanyarà en Carles Esporrín (Reus, 1975) el proper 7 de juliol a les 19:00 al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus, enginyer Industrial per la UPC, llicenciat en Periodisme per la URV, Màster en periodisme avançat i reporterisme per la URL-Blanquerna i fotògraf documental. Combina l’estructura i la mecànica de l’enginyeria amb la seva passió pel periodisme i la fotografia que exerceix com a freelance. Especialitzat en fotografia documental, col·labora puntualment amb la Facultat de Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili, amb el diari ARA Camp de Tarragona i és membre del col·lectiu F21.
El programa de l’esdeveniment és el següent:
- L’inici serà puntual a les 19:00
- El vídeo TED (19:10-19:30), mirarem plegats un vídeo TED que ens exposarà una visió del tema que tractem
- La xerrada (19:30-20:00), en Carles Esporrín ens proporcionarà idees per la reflexió i el debat posterior.
- El debat i el networking (20:00-21:00), introduït per la xerrada prèvia i on tothom podrà expresar lliurement opinions i debatre amb el convidat.
- L’acte finalitzarà puntualment a les 21:00
A la fase de debat i networking podrem degustar una beguda inclosa als 2€ de l’entrada.
Per inscriure’t segueix el següent enllaç que obrirà un formulari de google docs. No es vendran entrades en taquilla!!!
Test