Entre tots, #de9lluirà per a tots

TEDxConcordia

Foto de misspixels a TEDxConcordia

 

 

Aquest post està elaborat amb una matèria primera molt sensible, les respostes que els inscrits al #TEDxReus han donat a la invitació Sisplau, fes una frase i inclou-hi l’expressió “De nou lluirà” que hi havia en el corresponent formulari.

Quaranta-tres persones hi han dit la seva. Cadascú amb el seu estil. El resultant, ha estat un ric tapís d’acolorits matisos, que volem compartir.

Fa temps que anem amb l’ajut de lots, de llums artificials, que pretenen assenyalar-nos el camí. És cert, poden ajudar-nos, però recordem-nos de la nostra veritable essència. Cerquem la nostra pròpia llum, sempre l’hem tingut, totes de diferents colors. Si ho fem amb autenticitat, aquesta, de nou lluirà.

Aquesta frase recull bona part de les aportacions que fan referència a diferents aspectes relacionats amb la “lluminositat” com a metàfora d’una nova consciència i manera de veure i viure el món.

Una altra idea àmpliament expressada parla de l’educació i el coneixement, i els molts aspectes que s’hi relacionen.

L’educació ha de potenciar que tots traiem i creiem en els nostres talents. Prioritzem l’educació i de nou tot lluirà!

Paraules com “creativitat”, “raó”, “iniciativa”, “esperança”, “il·lusió”, “futur”, són presents en molts dels missatges.

També hi ha unes quantes cites que fan referència a l’actual situació de crisi, tot elles amb un to optimista de superació.

La crisi ens està fent molt de mal, però amb noves idees, tot de nou lluirà.

Conceptes com “esforç”, “confiança”, “compromís”, “objectius”, “empenta”, “talent” acompanyen aquestes reflexions. Finalment hi ha una idea latent, i alhora present, en alguns comentaris que parla de compartir, de comunitat, de construir junts, d’avançar plegats per fer un món millor en el que #de9lluirà una nova humanitat.

Moltes gràcies a tots i a totes perquè les vostres frases desprenen una gran força, del tot congruent amb la filosofia que inspira el moviment TED: idees per a un món millor.

TEDxReus #de9lluirà

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.