Encarna Ruiz

Encarna Ruiz

Encarna Ruiz Molina va néixer a Granada el 1971 i és doctora en periodisme per la UAB. Màster en Comissariat en Art Digital (ESDi-URL), llicenciada en Periodisme (UAB) i en Sociologia i Ciències Polítiques (Universitat de Granada).

Actualment és corresponsable de la Unitat de Transferència de Coneixement de l’Escola Superior de Disseny ESDi i Directora de ESDiColor_Lab, Laboratori de Tendències de Color, membre d’INTERCOLOR, Associació Internacional del Color. Imparteix les assignatures de Sociologia del Disseny, Canals de Comunicació, Teoria de la Comunicació i Gestió de Projectes a l’ESDi. També és docent en els màster d’Estilisme i de Gestió d’Empreses de la Moda de l’ESDi, Així Com en el Màster de Periodisme de Moda de l’Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna (URL).

És autora dels llibres La moda a la Xarxa: Anàlisi semiòtica dels blogs de moda, i Dissenyadors a la Cruïlla. Ha, publicat articles en revistes especialitzades en Semiòticai ha participat en diferents Congressos Internacionals i Nacionals.

L’any 2014 obtení el Premi Extraordinari de Doctorat en Ciències de la Comunicació de la UAB per la seva tesi “Els blocs de moda: del periodisme al màrqueting. Anàlisi de les interaccions entre els egoblogs, els blocs periodístics i Les Indústries del sector