Ernest Benach

Ernest Benach

Ernest Benach va néixer a Reus el 1959 i és graduat en Comunicació per la UOC. Actualment treballa en l’àmbit de la consultoria en el món de la comunicació i el periodisme i és professor associat a la UOC. Ha estat soci consultor de Tàstic, empresa de demoscòpia electrònica i de l’Escola de Lideratge Social de Catalunya.

La seva carrera política l’ha portat fins a la Presidència del Parlament de Catalunya, d’on va ser Diputat, i també a presidir la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE), passant per l’Ajuntament de Reus.

Autor de dos llibres d’assaig “Política 2.0” i “Mort certa, hora incerta”, amb Miquel Pueyo, premi d’assaig Josep Vallverdú 2012. Actualment col•labora de forma regular en diversos mitjans de comunicació

President i cap de colla de la colla castellera Xiquets de Reus (1990-1996) i de la Fundació Escolta Josep Carol (2010-2014).

Llicenciatari del TEDxReus del 2012 al 2015 i ponent al TEDx Andorra la Vella, TEDxManresa i TEDxPla de la Calma. Participant al TEDActive, al març de 2015 a Vancouver.