Frederic Ximeno

Frederic Ximeno

Frederic Ximeno, nascut a Barcelona el 1967, és biòleg amb un màster en “Estudis territorials i urbanístics” i és el Comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament de Barcelona. Ha estat treballant en el camp del medi ambient i la sostenibilitat des de fa més de vint anys, sobretot en el sector privat, desenvolupant projectes a Espanya, Europa i Amèrica Llatina. Com a consultor, el seu treball s’ha centrat en el desenvolupament d’estratègies de desenvolupament sostenible, traduïdes en programes i projectes específics en els camps de la planificació territorial, especialment en projectes urbans i en sectors com el turisme, l’agricultura i la indústria.

Ha estat Director General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, des d’on va liderar la creació de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, de l’Institut Català de les Ciències del Clima i de la implantació del Pla marc de mitigació del canvi climàtic a Catalunya 2008-2012 i va participar activament en organitzacions internacionals com The Climate Group i NRG4SD.

Va participar en les cimeres sobre el canvi climàtic de Bali 2007, Poznan 2008 i Copenhaguen 2009 com a membre de la delegació espanyola i com a observador a Lima 2014 i Paris 2015, i a Rio+20.