Irene Cordón

Irene Cordón

Irene Cordón i Solà-Sagalés, nascuda a Barcelona el 1972, és Doctora en Arqueologia, Història Antiga i Medieval per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Postgrau i Màster en Egiptologia per la UAB i llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). S’ha especialitzat en l’antic Egipte i molt especialment en els estudis de gènere.

Per a la confecció de la seva tesi doctoral cum laude va realitzar l’estada d’un any a l’American University in Cairo (AUC) com investigadora. Ha participat en una excavació arqueològica a Saqqara amb l’equip de la UAB, finançat per la Generalitat de Catalunya.

Actualment, és membre de la Societat Catalana d’Egiptologia, docent de la Universitat de Múrcia (cursos on line) i imparteix cursos i conferències presencials d’Egiptologia, Prehistòria i Història Antiga en general a diferents institucions i centres; programa i realitza viatges culturals; i publica articles d’Egiptologia en diverses revistes especialitzades i de divulgació (National Geographic, Sàpiens, Clio Història, Fent Història, etcètera).