Pere Forés i Carme Parareda

Pere Forés i Carme Parareda

La història de l’ICTINEU 3 és una història d’amor amb el mar de mans dels seus constructors i promotors: en Pere Forés i la Carme Parareda o na Carme Parareda i en Pere Forés.

Pere Forés és un home de mar. Carme Parareda és una dona de muntanya. En Pere va dissenyar i construir el seu primer submarí als onze anys i, com no podia ser d’una altra forma, va acabar estudiant disseny industrial i té estudis de disseny naval i és especialista en materials i processos de construcció. La Carme és topògrafa especialitzada en tècniques GPS, posicionament de precisió i navegació assistida amb GPS i va dur a terme el desplegament de la primera xarxa d’estacions GPS de l’estat.

L’any 2004 van fundar l’Institut Ictineu, Centre Català de Recerca Submarina que vol fer de “tractor en el sector de la tecnologia submarina al país”. Després de 10 anys i una inversió de 2,5 milions d’euros l’ICTINEU 3 és una realitat. És un submarí de 5×2 metres que pot albergar fins 3 persones i que arriba fins a una profunditat màxima de 2.000 metres. Els seus usos són bàsicament científics i treballs submarins. Durant el desenvolupament, han dut a terme tres patents amb un elevat ús industrial, incloent unes bateries de gran resistència i durada.