Pilar Rahola

Pilar Rahola

Pilar Rahola va néixer a Barcelona el 1958 i és llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica per la Universitat de Barcelona. En la seva trajectòria professional, s’ha dedicat a diversos camps del coneixement.

Va començar la seva carrera essent directora de l’Editorial Pòrtic (1987-1990), per després passar a la política, sempre de la mà de partits amb fortes tendències independentistes(. En l’àmbit del periodisme, ha cobert diversos conflictes bèl·lics –com són la guerra dels Balcans, la caiguda del mur de Berlín, entre d’altres–, a més de ser col·laboradora en diversos programes de TV3, 8TV i Telecinco. També té presència en alguns programes radiofònics i ha escrit diversos llibres, entre ells la biografia d’Artur Mas. Ha impartit també seminaris i conferències a una sèrie d’universitats de llatinoamèrica i dels Estats Units.

És una ferma defensora dels drets de la dona i del nacionalisme català i té també una opinió ferma en el conflicte arabo-israelí, pel qual ha estat reconeguda amb diversos premis.