Ponents

Dani Espasa

Dani Espasa

La Canonja 

Va estudiar piano als Conservatoris de Tarragona i Barcelona, i arquitectura a l’E.T.S.A. de Barcelona.

Ha treballat com a compositor, pianista i director musical de teatre, dansa i televisió (TV3 i TVE). A més de ser productor i compositor de diversos discs de Lídia Pujol, també és director musical, pianista i acordionista de la cantant Maria del Mar Bonet. Ha dirigit l’ensemble de música contemporània Bcn216, i ha estrenat i enregistrat peces per a piano del compositor Joan Albert Amargós. Des del 2003 és pianista i clavecinista col·laborador de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

Després de completar els estudis de clave i baix continu amb Béatrice Martin a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), cursos amb Pierre Hantaï i Olivier Beaumont, i estudis de música de cambra amb J. Savall, P. Memelsdorff, J.-P. Canihac i M. Kraemer, inicia una intensa activitat en grups de música barroca, renaixentista i medieval. En aquesta etapa treballa amb Hespèrion XXI, Le Concert des Nations, l’Acadèmia 1750, Mala Punica, La Hispanoflamenca, Les sacqueboutiers de Toulouse i La Caravaggia. Ha actuat en prestigiosos festivals de música i sales de concerts d’Europa, Amèrica i Àsia.

Des del 2005 és director de l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí.
Actualment és professor d’Improvisació i Música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC)

Roberto Olivan

Roberto Olivan

Tortosa 

En Roberto va estudiar a l’Institut del Teatre de Barcelona i a P.A.R.T.S. de la coreògrafa Anne Teresa de Keersmaeker (Rosas) amb qui va recórrer tot el món abans de convertir-se en el coreògraf resident al teatre HET NET de Bruixes, on va crear la seva primera coreografia de llarga durada, el guardonat Natural Strange Days.

Per en Roberto la dansa és una nova forma de bellesa emocional. Destaca de la seva singular visió de la dansa i la necessitat d’establir un diàleg amb altres disciplines artístiques. El seu treball ha estat molt variat, creant coreografies per a companyies de dansa, cors, cinema i la dansa circ.

Amb Enclave, la seva companyia de dansa, ha tingut molts èxits i reconeixements en les seves produccions Homeland, A place to bury strangers, Mermaid’s call i De farra. En Roberto ha treballat amb, entre altres, Robert Wilson, Anne Teresa de Keersmaeker, Josse de Pauw i Tom Jansen i ha creat peces per la Universitat Nacional Coreana de les Arts de Seül, l’Ensemble Walpurgis, Companyia de Dansa Vertigo a Israel, Islàndia Companyia de Dansa, Centre Coreogràfic Galego i l’ESAC (Ecole Superiore des Arts du Cirque, Bèlgica), entre molts altres.

En Roberto és un artista resident al Mercat de les Flors i és el Director Artístic del Festival Deltebre Dansa des de 2004. Aquest festival es celebra cada mes de juliol des d’aquest any i reuneix a participants de tot el món.

Joan Vizcarra

Joan Vizcarra

Montblanc 1967

Dibuixant, il·lustrador, pintor i bàsicament caricaturista. Llicenciat en Belles Arts. Joan Vizcarra col·laboro de manera habitual a El Jueves i a Interviú.

Ha treballat també per El Periódico, l‘Avui, El Mundo, entre d’altres; s’han publicat varis llibres de recopilacions dels seus dibuixos i ha realitzat vàries exposicions de caricatures.

Últimament en Joan Vizcarra treballa en la creació de grans formats. Si voleu gaudir de tot això abans del TEDxReus visiteu vizcarra.info

 

Laura Borràs Castanyer

Laura Borràs Castanyer

Barcelona, 1970

És llicenciada en Filologia Catalana (1993) i doctora cum laude en Filologia Romànica (1997) per la Universitat de Barcelona per la tesi Formes de la follia a l’Edat Mitjana. Estudi comparat de textos literaris i representacions iconogràfiques (publicada com a assaig a Més enllà de la raó, Barcelona, Quaderns Crema, 1999), amb títol de Doctorat Europeu (1997) i Premi Extraordinari (1998) de la Divisió de Ciències Humanes i Socials de la Universitat de Barcelona.

És professora a la UB de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i del Màster de Formació del Professorat del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura. Ha combinat aquesta docència amb l’e-learning i el blended learning de literatura a la UOC. Des del 2007 és la Directora Acadèmica del Máster en Literatura en l’era digital de la UB i el Grup 62.

Des de gener de 2013 és la Directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Els seus camps d’interès són múltiples i variats, des de la literatura medieval a la més recent literatura electrònica, passant per les interrelacions entre la miniatura i el text en el marc de la bogeria medieval o l’estudi del mite de Don Joan en la literatura, la música i el cinema.

Consulteu el currículum detallat de Laura Borràs 

Lluís Bassat

Lluís Bassat

Barcelona 1941

Fundador i president d’honor del Grup Bassat Ogilvy Espanya, ha dedicat la seva vida professional a la publicitat. Doctor Honoris Causa per la Facultad de Comunicación y humanidades de la Universidad Europea de Madrid. Autor de El libro rojo de la Publicidad, El libro Rojo de las marcas, Confesiones personales de un publicitario y Inteligencia comercial. Actualment fa sovint conferències per tot el món i impulsa la Fundació Carmen i Lluís Bassat i la Col·lecció Bassat d’Art Contemporani de Mataró.

Lluís Masana

Lluís Masana Marín

Barcelona,

Llicenciat en Medicina i Cirurgia al 1976 per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Hospital Vall d’Hebron. Doctor el 1980 per la mateixa Universitat. Especialista en Medicina Interna i amb especial dedicació als trastorns del metabolisme del lípids. Estada postdoctoral al St Thomas’ Hospital, London University (1983-1984).

Catedràtic de Medicina de la Universitat Rovira i Virgili des de 1991. Ha estat Cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari de Sant Joan (Reus) des de 1992 a 2006 quan va passar a dirigir la Unitat de Medicina Vascular i Metabolisme i la Unitat de Recerca de Lípids i Arteriosclerosi (HUSJ-URV), pertanyent al CIBERDEM.

Ha estat President de la Sociedad Española de Arteriosclerosis i membre dels comitès executius del European Lipoprotein Club i de la European Atherosclerosis Society.

Entre altres distincions destaquem que es membre numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya des de l’any 2002 i que va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Reus l’any 2007.

Ha publicat més de 200 articles científics en l’àmbit de les alteracions lipídiques i les malalties cardiovasculars i metabòliques.

Martina Millà

Martina Millà

Durant els darrers sis anys Martina Millà ha estat responsable de Programació i projectes a la Fundació Joan Miró, on hi ha comissariat Murals (2010) i Genius Loci (2011), entre d’altres exposicions. Llicenciada en Història de l’art per la Universitat de Barcelona a finals dels vuitanta, els anys 1990-92 va cursar un Master of Arts a l’Institute of Fine Arts (New York University) i entre 1996 i 2002 va fer el doctorat en Història de l’art i l’arquitectura del segle XX a Emory University (Atlanta).

Des de 2005 també es dedica a promoure el disseny africà contemporani a través de Farafina, iniciativa que comparteix amb el seu company, Youssouf Siby, i amb altres entusiastes de la cultura i la creativitat africanes.

Andreu Buenfuente Moreno

Andreu Buenafuente Moreno

Reus, 1965

Respectat humorista i showman televisiu amb una llarga trajectòria en ràdio i televisió en el panorama espanyol. Fundador i president de la productora El Terrat de Produccions.

Ha presentat i dirigit nombrosos programes de televisió sempre mostrant respecte pel medi i pels seus seguidors. Andreu Buenafuente aposta pel talent i la qualitat a la televisió.

A més de la seva faceta televisiva exerceix altres inquietuds artístiques com el teatre, la pintura, la fotografia i també és col·laborador en diferents publicacions.

Ha obtingut tres vegades el Premi Ondas. L’any 2009 li van concedir el Premi Internacional d’Humor Gat Perich.

Actualment Andreu Buenafuente manté on blog on combina articles amb mostres de la seva activitat com a artista visual.

 

Josep Maria Mainat

Josep Maria Mainat i Castells

Canet de Mar, 1946

És cantant i productor de televisió, membre de La Trinca.

De molt jove coneix a Toni Cruz, i junt a Miquel Àngel Pasqual l’any 1969 formen el grup La Trinca. Van organitzar el festival de música “Les sis hores de Canet“.

A finals de la dècada de 1980 junt a Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual entra en el món de la producció televisiva, fundant el 1987 la productora Gestmusic. Després de l’absorció de Gestmusic per Endemol, Mainat seguí al front de la companyia amb el càrrec de Director Executiu.

 

Joan Reig

Joan Reig

Constantí,

Músic i pagès, bateria de Els Pets, grup que sota l’etiqueta rock agrícola presumeix dels seus orígens de comarques tot reivindicant un rock amb denominació d’origen no urbana.

Joan Reig també és el bateria de Mesclat, un grup de música català que fusiona la música tradicional amb el rock i que està format per músics de diverses formacions d’arreu del país.

Des del 2006 en Joan defensa com a cantant el projecte Refugi, acompanyat per el pianista Joan-Pau Chaves, el bateria Pep Solà i l’Albert Vila al contrabaix. El grup Joan Reig & Refugi realitza una gran tasca de difusió de La Nova Cançó amb concerts en els quals versionen diverses peces dels grans músics d’aquell moviment. Amb l’espectacle Cançons Amagades i el disc Vestits Nous han posat al dia les cançons dels autors com Llach, Serrat, M. Del Mar Bonet, Pau Riba, Ovidi Montllor, Pi de la Serra, Raimon, Sisa i molts altres. Joan Reig & Refugi mostren un respecte profund per les obres originals, però sempre aportant la seva saviesa musical en els nous arranjaments.

Francisco  Andrade

Francisco Andrade

Buenos Aires

És Llicenciat en Química i Doctor en química per la Universitat de Buenos Aires. És també Master en Environmental Analysis and Assessment de l’Imperial College, University of London. L’any 2003 va començar el seu treball postdoctoral a Indiana University i dos anys més tard va ser promogut a Faculty member del Departament de Química de la mateixa Universitat. Va treballar en Indiana University fins a 2007.

L’any 2007 es va traslladar a Anglaterra per treballar com Disruptive Innovation Team Leader per Unilever Corporation i, dos anys més tard, va ser promogut a Open Innovation Director. Durant aquest temps es va especialitzar en el desenvolupament de metodologies per a la detecció i generació de nous negocis, treballant amb les unitats de noves emprenedories de Sant Francisco i Londres. En aquesta etapa va generar una xarxa de col·laboració en innovació que inclou a algunes de les empreses mundialment més reconegudes.

L’any 2010 es va incorporar en la URV, mitjançant el programa Ramón y Cajal. Actualment treballa en el grup de Quimiometria, Qualimetría i Nanosensors d’aquesta universitat i dirigeix tasques d’investigació relacionades amb la incorporació de sensors químics en objectes d’ús quotidià (com a tèxtils) i el desenvolupament d’unitats de diagnòstic de molt baix cost. En començar la seva activitat acadèmica en la URV va començar també un projecte per millorar les capacitats d’innovació de la regió, creant l’Innovation Hub, que compta amb el suport de la URV i el CEICS.

Ganxetes del Pòrtia

Ganxetes del Pòrtia

Reus

Les Ganxetes del Pòrtia són un grup de joves que les uneix una activitat en comú, el ganxet. Ens reuneixen setmanalment des de 2007 per teixir projectes personals (amigurumis, bufandes, colls, mantes…). També ham fet diverses accions al carrer. L’última “guerrilla” ha estat per Sant Jordi, quan van elaborar un gran drac de ganxet i un centenar de roses que van posar a la plaça del Pintor Fortuny.