Ponents

Bibiana Ballvé

Bibiana Ballbé

Matadepera, 1977

Es graduà en un màster en administració d’empreses (MBA) en Ciències de la Comunicació per la Universitat Europea de Barcelona. Alemanya on va presentar un programa de viatges i un magazine musical a la cadena de televisió VIVA. Cinc anys més tard, va tornar a Catalunya i va ser presentadora i guionista del programa Silenci? Va participar també en el programa Noche sin tregua, emès a Paramount Comedy. Va presentar Ànima, amb Toni Puntí, a TV3. Va ser presentadora i guionista de Bestiari il·lustrat al 33, programa que fou suspès des de mitjans d’octubre de 2012 fins a final d’any per la polèmica que es va generar per l’ús del rei Joan Carles I d’Espanya com a diana en una entrevista amb Jair Domínguez. al 2013 va copresentar amb Valentí Sanjuan el programa de TV3 Etiquetats, que únicament s’emet per internet.

Actualment produeix i dirigeix Caràcter, un programa cultural que s’emet setmanalment al 33. També és comissària i directora del projecte #ffbcn fàbrica futur barcelona. El gener del 2013 va fundar B*World, una productora especialitzada en continguts creatius.

La Bibiana Ballbé és una descobridora de coses. Observa, busca, remena, troba, analitza, desxifra per… finalment, explicar el què ha trobat a tothom que vulgui escoltar i mirar. Aquesta tasca d’observació i divulgació li permet ocupar una posició privilegiada en el si dels espais més creatius del país i detectar el que és nou, que sorgeix i que es construeix sobre els èxits i els fracassos de les tendències, les modes i les avantguardes precedents…

Bernat Vivancos

Bernat Vivancos

Barcelona, 1973

S’inicia en la música amb el seu pare, organista a Barcelona. Als deu anys entra a formar part de l’Escolania de Montserrat on realitza estudis de piano, violí i orgue. A l’Acadèmia de Música Ars Nova de Barcelona, obté el Títol Superior de paino amb matrícula d’honor. Durant aquesta època porta una intensa activitat com a concertista, guanya premis internacionals i efectua enregistraments per a la ràdio i la televisió.

L’any 1997 és nomenat mestre de capella de la Seu de Manresa. Durant aquests anys cursa estudis d’harmonia, contrapunt i composició.

L’any 1998 inicia els estudis al Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris amb la finalitat de tenir una visió internacional i actual de la creació contemporània.

L’any 2007 és nomenat director musical de l’Escolania de Montserrat.

Compositor original, obert a tot tipus de proposició en l’art sonor, dóna importància a la idea musical, creu en la inspiració, en la transcendència i espiritualitat musicals, aprecia l’harmoniositat i bellesa sonores, i està convençut de les vastes possibilitats que la música contemporània pot oferir a la societat actual.

Anna Veiga Lluch

Anna Veiga Lluch

Barcelona, 1956

Doctora en ciències biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, actualment directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona CMR[B], directora científica del Servei de Medicina de la Reproducció de l’Hospital Universitari Quirón-Dexeus , professora associada del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra, Ex Presidenta de la European Society for Human Reproduction and Embryology.

Ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2004), la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic (2005). Premi Nacional de Cultura Científica de la Generalitat de Catalunya (2006), la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari (2012).  Ana Veiga és membre Honorífic de d’Institut Medicofarmacèutic de Catalunya (2013), medalla d’honor del Parlament categoria d’or (2013) per la seva contribució a difondre i consolidar els avenços de la ciència, especialment en l’àmbit de la biomedicina.

Antonio Casals Mimbrero

Antonio Casals Mimbrero

Sant Boi de Llobregat 1959

És actualment Local Chair per a Espanya de la Neuromarketing Science & Business Association (NMSBA), Director Acadèmic i professor de l’Escola Europea de Negocis (Madrid) i de la ISG Business Scholl (Universitat Lusófona – Lisboa) per al Màster en Neuromarketing i en Neuroestrategia (CSNN), Professor del Master of Sciences de la Barcelona School of Management (Universitat Pompeu Fabra) i és soci de SalesBrain i CEO de Neurostrategy.

És doctorat en filologia (Llenguatge i cervell), llicenciat en filologia germànica, enginyer de sistemes i investigador, instructor i coach en neuromàrqueting certificat per SalesBrain (Sant Francisco). Conferenciant habitual sobre neuroestrategia, neurobusiness, neuromarketing i CRM en universitats, associacions i empreses.

Compta amb una àmplia experiència de més de 20 anys en càrrecs d’alta direcció en màrqueting, vendes, IT i direcció general en grans empreses americanes com ara General Motors, Electronic Data Systems (EDS), System Programari Associates (SSA) i Siebel

Màrius Serra

Màrius Serra i Roig

Barcelona 1963
És escriptor, llicenciat en Filologia Anglesa i membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Les seves creacions giren al voltant de la literatura, la comunicació i el joc. La seva obra literària, guardonada amb premis com el Ciutat de Barcelona, Serra d’Or, Lletra d’Or, Ramon Llull o Sant Jordi, comprèn novel·les com Mon oncle, Farsa, De com s’escriu una novel·la o Plans de futur relats com La vida normal, assajos com Verbàlia i llibres tan personals com Quiet, en el qual retrata la vida al costat del seu fill discapacitat. També és autor, amb Oriol Comas, de la capsa de Jocs Reunits Verbàlia i del Joc de l’Enigmàrius. Col·labora a La Vanguardia, TV3, Catalunya Ràdio, RNE i la revista Esguard.

Xavier Correig

Xavier Correig

És enginyer en telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor Tecnologia Electrònica de la Universitat Rovira i Virgili i vicerector d’innovació i transferència de tecnologia entre 2002 i 2006. Ha publicat més de 135 articles en revistes indexades en les àrees de sensors, microsistemes i la nanotecnologia.

Ha estat responsable de la creació i posada en marxa de la primera plataforma espanyola Metabolòmica, un centre d’investigació conjunta fundada per la URV i CIBERDEM (Xarxa Espanyola d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades).

Recentment, ha rebut la menció de professor distingit de la Universitat Rovira i Virgili, gràcies als mèrits acadèmics i científics assolits durant més de 20 anys d’investigació.

Josep Maria Ganyet i Cirera

Josep Maria Ganyet i Cirera

Vic 1965
Enginyer Informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en intel·ligència artificial. Ha treballat en Interacció Persona/ordinador, disseny, ensenyament i comunicació a IBM, Deutsche Bank i Gotomedia.

L’any 1998 va escriure un bloc pioner en el qual narra, en català antic, les aventures d’un cavaller medieval als Estats Units. Actualment dirigeix l’estudi de disseny Mortensen.co, imparteix classes a la Universitat Pompeu Fabra i és col·laborador habitual de RAC1.

Inxa Impro Quartet

Inxa Impro Quartet

Catalunya 2012

Inxa Impro Quartet és un grup que explora la música tradicional catalana a través de la improvisació. La formació neix l’any 2012 del Projecte de Final de Carrera del Grau Superior de Gralla que Manu Sabaté cursa a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

L’objectiu del projecte és clar: buscar fórmules musicals per a la improvisació en el context de la música d’arrel mediterrània. El grup parteix doncs dels diferents gèneres musicals tradicionals del context mediterrani i a partir d’arranjaments busca espais on poder­hi improvisar melodies.

El 2013 publiquen el seu primer CD All that trad i al novembre guanyen el VI Concurs Sons de la Mediterrània.

Inxa Impro Quartet enfoca el 2014 amb el repte d’enregistrar un nou treball discogràfic, amb l’objectiu de continuar l’exploració sobre les possibilitats i els límits de la nostra música tradicional i de la gralla com a instrument vehiculado