Mercè Gisbert

Mercè Gisbert

Mercè Gisbert és Dra. en Ciències de l’Educació. Catedràtica de Tecnologia Educativa del departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona especialista en TIC’s aplicades a l’ Educació. IP del grup de recerca consolidat ARGET: Applied Research Group in Education and Technology. Les seves línies es centren en la tecnologia aplicada a l’educació especialment orientades a: la competència digital, la competència digital docent, la inclusió digital, i la formació inicial i permanent del professorat per a l’ús de les Tecnologies. És coordinadora del Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia (FIET).

Coordina, a la URV, el Doctorat Interuniversitari en Tecnologia Educativa (UM, UIB, UdL, URV). Ha estat la coordinadora general del Màster Interuniversitari oficial en Tecnologia Educativa: eLearning i Gestió del Coneixement (durant 15 edicions de les 21).

Ha ocupat diversos càrrecs de gestió a la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres: Vice-degana de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia (1995-1997), directora de l’Institut de Ciències de l’Educació (1998–2001) i Vicerectora de Política Docent i Convergència a l’EEES (2002-2010).

L’any 2014 va rebre el premi a la Innovació Docent del Consell Social de la URV (modalitat col·lectiva) i el premi a la Qualitat Docent Jaume Vicens Vives de la Generalitat de Catalunya el mateix any. L’any 2018 va rebre el Premi de l’Impacte Social de la Recerca que atorga el Consell Social de la URV.

És membre de diferents xarxes i associacions internacionals: European Distance and E-Learning Network, Association for Teacher Education in Europe, de la World Federation of Associations of Teacher Education y de la Societat Catalana de Pedagogia.

Ha estat professora convidada i participa en diferents projecte de recerca tant en universitats de l’estat Espanyol així com de diferents universitats de Canadà, USA, Mèxic, Xile, Panamà, Veneçuela, Brasil, Cuba, Costa Rica, Equador i Uruguai.

Entre el 2011-2015 ha estat membre del Consell Escolar de Catalunya i és membre del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya des del 2012 on coordina les avaluacions estratègiques dels equipaments nacionals i la línia de treball d’Ensenyaments Artístics.

Des de la seva creació fins al 2018 ha format part de la Comissió Executiva de la Fundació Catalunya Cultura.

Ha estat membre del Patronat de l’Institut Ramon Muntaner en el moment de la seva creació. Del 1998 al 2007 va estar Presidenta de l’Agrupació Musical Senienca de la que és, actualment, vice-presidenta.