innerarityDaniel Innenarity és catedràtic de filosofia política i social, investigador Ikerbasque a la Universitat del País Basc i director de l’Institut de Governança Democràtica. Ha estat professor convidat en diverses universitats europees i americanes, recentment a la Universitat de la Sorbona (Paris I) i en el Robert Schuman Centre for Advanced Studies de l’Institut Europeu de Florència i a la London School of Economics and Political Science. Actualment és Director d’Estudis Associat de la Maison des Sciences de l’Homme, a Paris. Ha estat membre del Consell d’Universitats, a proposta del Senat espanyol, pertany a l’Acadèmia de la Llatinitat i a l’Acadèmia Europea de Ciències i Arts, amb seu a Salzburg.

Entre els seus darrer llibres cal destacar Ètica de l’hospitalitat – Edt. Península, La transformació de la política – Edt. Península, La societat invisible – Edt. Espasa, El nou espai públic – Edt. Espasa,El futur i els seus enemics – Edt. Paidós, La humanitat amenaçada: governar els riscos globals amb Javier Solana – Edt. Paidós i La democràcia del coneixement – Edt. Paidós. La major part dels seus llibres han estat traduïts al Francès, Anglès, Portuguès i Italià.

Entre altres premis ha estat guardonat amb el Premi d’Humanitats, Arts, Cultura i Ciències Socials de Eusko Ikaskuntza; el Premi Príncep de Viana de la Cultura 2013, el Premi d’assaig Miguel de Unamuno, el Premi Nacional de Literatura en la modalitat d’Assaig, el Premi Espasa d’Assaig

La revista francesa Le Nouvel Observateur el va incloure l’any 2005 en una llista dels 25 grans pensadors del món.

“Un mundo de todos y de nadie es un mundo que ha de ser pensado y gobernado con unas categorías diferentes de las del Estado-nación”


Twitter        https://twitter.com/globernanceigd

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.