La quarta edició del TEDxReus omple el Teatre Bartrina

La quarta edició del TEDxReus s’ha celebrat aquest dissabte 21 de novembre al Teatre Bartrina de Reus amb gran èxit de públic assistent, superant els 450 espectadors.  

Personalitats de diversos àmbits, com Mònica Terribas, Gina Tost, Bruno Kaufmann, Jaume Sanllorente o Joan Carreras han exposat la seva experiència personal i professional vertebrada al voltant de “Què mou el món”?

El TEDxReus s’ha consolidat a Reus en el quart any en que l’esdeveniment se celebra a la capital del Baix Camp. Més de 450 persones han omplert a vessar el Teatre Bartrina per presenciar les ponències dels diversos professionals i personalitats, girant totes al voltant del tema principal d’aquest TED: “Què mou el món?”

Personalitats del món de la política, l’art, l’educació, la comunicació o la música han explicat la seva visió particular, basada moltes vegades en experiències vitals o professionals, sobre què és el que mou el món. De moviments socials fins la música, passant pels mitjans de comunicació o l’art. Des de les 09:00h del matí fins les 18:00 hores de la tarda, amb una pausa de dues hores per a un magnífic dinar a Vermuts Rofes, el públic es veu immers en les experiències dels diversos ponents.

Personalitats destacades de tot Catalunya com Mònica Terribas o Mònica Bernabé, periodista resident a l’Afganistan, en l’àmbit de la comunicació; Gina Tost en l’apartat tecnològic, Joan Carreras (@janquim) parlant sobre la identitat, passant també per Manel Esteller, en l’àmbit de la Biomedicina, o Núria Picas, corredora de muntanya, amb la seva ponència titulada “Muntanyes de somnis”.

Però també s’ha comptat amb la presència de ponents d’arreu d’Espanya i internacionals. El suïs Bruno Kauffmann, expert en democràcia, o el navarrès Daniel Innerarity, també expert en política, han aportat la seva visió sobre la situació democràtica actual arreu del món. Martín Azúa en l’àmbit artístic o Eugenio Moliní amb la seva ponència “La revolución troyana, o cómo transformar el mundo sin hacer ruido” també han exposat la seva visió de quines són les sinergies que mouen el món. Jaume Sanz i Maria Jacobs, juntament amb l’islandès Halldór Már han amenitzat la velada amb actuacions musicals.

Les “xerrades TED” és un format que va néixer a EEUU l’any 1984 i que té com a objectiu la divulgació d’informació i experiències personals i professionals de persones destacades en el seu àmbit, sigui quin sigui. La particularitat dels TED és que les ponències duren solament 15 minuts, per la qual cosa el número de ponents s’eleva, per exemple en el cas del TEDxReus, fins a 15 ponències.

El TEDxReus va arribar a la capital del Baix Camp l’any 2012, i des de llavors s’ha celebrat anualment, tot i que per les normes TED no es podien superar els 100 assistents. Però aquest 2015, ja sense limitació, l’assistència ha estat de més de 450 persones: tot un èxit organitzatiu.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.