MOMENTUM – El tema del TEDxReus 2016

Per 13/09/2016TEDxReus2016

El proper 19 de novembre (dissabte) durant tot el dia es durà a terme l’edició 2016 del TEDxReus. Aquest any i en motiu del nostre cinquè aniversari el tema escollit és MOMENTUM… però què és MOMENTUM?

MOMENTUM és aquell estat de gràcia en el qual s’assoleix un “impuls” en tot: la vida, l’esport, la feina, les relacions… i en què les coses es veuen millor del que realment són. És aquell moment en què tot el que es toca es converteix en or. On tot va bé només perquè les coses van bé.

Hi ha qui ho descriu com el “toc màgic” que s’assoleix quan s’aconsegueix una velocitat de creuer en allò que hom està fent. És aquell moment en què totes les peces encaixen, tota la feina feta cobra sentit i el camí a seguir és molt clar.

La paraula que defineix aquest estat de la vida és MOMENTUM. És l’ “ímpetu” que adquireixen els cossos en moviment. És la “força” amb què es mou algú o alguna cosa, i fa que com més es mouen, més gran és l’acceleració que aconsegueixen i s’entra en un “cercle virtuós”. Un cercle virtuós necessari per assolir l’èxit.

I el què busquem concretament és el moment en què hom se n’adona, descobreix, que ha assolit aquest toc màgic on tot cobra sentit, s’esvaeixen els dubtes i la llum és al final del camí. Cerquem el “quan”, en quin moment del procés creatiu o de recerca o de construcció d’un projecte, es va manifestar aquest moment. Busquem el “com” es va manifestar: va ser una frase, una escena de la vida quotidiana, la banyera d’Arquímedes, va ser una poma com en el cas de Newton…?

Volem que les idees que poden canviar el món vinguin acompanyades del relat personal. Volem que vinguin embolcallades de les experiències i vivències personals dels seus creadors i més precisament del relat del moment del canvi entre la incertesa i la certesa, entre la por al fracàs i la certesa de l’èxit, de l’instant que marca un abans i un després… Perquè el que volem conèixer i reviure és el MOMENTUM: els Eureka! que van obrir la porta a un descobriment, a una teoria, a un avanç per a la vida de les persones…

Ens acompanyes?

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.