terribasMònica Terribas va néixer a Barcelona el 1968. És periodista, llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona, i doctora en Filosofia per la Universitat d’Stirling (Escòcia).

Ha treballat en diversos mitjans amb programes de gran èxit com per exemple La nit al dia, un programa d’anàlisi informativa que es va mantenir a la graella de TV3 entre el 2002 i el 2008. Precisament aquest any va ser nomenada directora de TV3, càrrec que va ocupar fins l’abril de 2012. A l’estiu del mateix any s’incorpora al diari Ara com a consellera delegada i editora, fins que el setembre de 2013 es posa al capdavant dels Matins de Catalunya Ràdio.

Mònica ha estat guardonada amb diverses distincions per la seva tasca professional, Ha rebut el Premi Nacional de Periodisme (2003), el Premi de l’Associació Espanyola de Professionals de Ràdio i Televisió (2003), el Premi Zapping al millor programa informatiu i el Premi Zapping a la millor conductora d’informatius (2004), el Premi de Comunicació Universitat Ramon Llull (2004), el Premi 1924 de Comunicació Audiovisual, concedit per Ràdio Associació de Catalunya(2004), el Premi Òmnium Cultural al millor programa de televisió (2005), el Premi Ciutat de Barcelona de televisió (2006), el Premi Quim Regàs de Periodisme (2009) i el Memorial Francesc Macià (2012) entre d’altres.

“És veritat que l’abast que pren una notícia quan ho passes per un mitjà potent és important…. quan el periodisme deixa de competir entre si i s’estableixen dinàmiques de col·laboració, quan s’aborden de forma coordinada temes sensibles tant des de mitjans de masses com des d’altres mitjans amb més capacitat d’incidir a les xarxes, quan ens complementem grans i petits, públics i alternatius… és quan les coses es poden transformar. Quan competim a veure qui pot més que l’altre no millorem com a societat”


Twitter        https://twitter.com/maticatradio

Facebook      https://ca-es.facebook.com/elmatidecatalunyaradio

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.