TEDxReusSalon – El NO RES va menjar-se FANTASIA i els seus habitants amb Jordi Folck

Com a part de la nostra sèrie de debats al llarg de l’any, en aquesta ocasió debatrem amb Jordi Folck, escriptor, creatiu i professor universitari, sota el títol “El NO RES va menjar-se FANTASIA i els seus habitants” el proper 4 de maig a les 19:30 a la Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus.

La literatura infantil i juvenil, la ventafocs de la literatura interessa a ben poca gent; de no ser per les lectures obligatòries els infants preferirien dedicar el seu temps a les pantalles. I no obstant les primeres lectures formen en sensibilitat, en imaginació, en sentit de la justícia, en valors, enriqueixen el vocabulari i augmenten la comprensió de mons existents o inexistents.

Tot i així per què els mitjans de comunicació obliden llibres i autors? per què els infants no els inclouen a la seva carta als Reis o per què els pares no tenen l’hàbit de visitar en família llibreries i biblioteques quan els llibres, com va escriure el filòsof José Antonio Marina s’haurien de vendre en farmàcies?

Dels pros i els contres, dels riures i les llàgrimes, des de la seva experiència en haver escrit 30 novel·les en 25 anys de trajectòria, el reusenc Jordi Folck, recent premi Amenòs als que més enganxen desvela què s’amaga rere el mirall d’Alicia en un país que ha deixat de ser de meravelles i quan el NO RES, com va escriure Ende, avança per devorar les darreres engrunes d’imaginació entre les restes de FANTASIA.

Per parlar-ne projectarem una xerrada TED per tot seguit, juntament amb el públic, obrir un debat moderat per Jordi Folck, escriptor, creatiu i professor universitari, amb el títol:

El NO RES va menjar-se FANTASIA i els seus habitants

Per parlar-ne ens acompanyarà Jordi Folck, nom de ploma de Jordi Folch Gil (Reus, 1961), és un creador català considerat polifacètic, de la qual cosa n’ha extret una forma d’expressió personal. Interessat a aplicar la creativitat en diversos camps, l’ha conreada en la fotografia, la interpretació, la docència universitària i, molt especialment, l’escriptura. Com a fotògraf especialitzat en blanc i negre ha exposat en diverses ciutats (Soria, Barcelona, Sitges i Reus, entre d’altres) els resultats dels seus viatges, a més de publicar en publicacions com Viari i Puzzle. Com a actor participa activament en rodatges publicitaris a més d’haver intervingut en sèries de TV3 com Dones d’aigua i El cor de la ciutat o per la Xarxa de Televisions Locals amb Tretze maneres de quedar-se sol. Com a docent universitari en creativitat publicitària i redacció en relacions públiques ha col·laborat amb l’Escola Superior de Relacions Públiques de la UB, la UAB, la URV i la UIC. Com a escriptor ha publicat vint-i-cinc llibres i ha guanyat nou premis literaris. L’any 2013 va fundar “Eucreates” (European Creativity School), impartint classes d’escriptura creativa. L’any 2015 va crear l’editorial “Veus Públiques”, de la qual n’és director editorial.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.