6 maneres cegues de pintar

[tc_ticket id=”5137″ title=”Compra la teva entrada” soldout_message=”Entrades esgotades” show_price=”true” price_position=”after” type=”buynow”]

En aquesta activitat, els participants realitzaran una sèrie d’exercicis amb els ulls tancats que els hi permetran conèixer-se millor alhora que superar les seves pròpies limitacions pel que fa a l’àmbit del dibuix. L’experiència és totalment recomanable i no es requereix cap tipus d’experiència en dibuix o pintura, ans al contrari a partir de l’experiència guanyarem en seguretat i aprendrem valors sobre el que pot estar bé o mal dibuixat i per damunt de tot superarem els nostres límits. Amb tota seguretat a través del que experimentarem, descobrirem un nou món ple de sensacions.

Cada participant ha de portar:

  • Un antifaç o una cinta o algun altre element per a tapar-se els ulls.
  • Un element –o diversos- per a ratllar però sense deixar marca (per exemple els pinxos per a brotxetes, o bolígrafs amb la mina gastada o que ja no guixin.
  • Camisa o una bata o roba vella per a no embrutar-se (només s’utilitzarà en un dels exercicis i és per precaució ja que no ens tenim per què embrutar)

Es recomana que els participants visionin prèviament el vídeo “Noche” d’Àlvar Calvet.

  • Data i hora: 25 de novembre a les 9.30h
  • Durada: 1h 30 / 2h
  • Lloc: Museu Comarcal
  • Núm. de persones: 20
  • Dinamitzador: Àlvar Calvet

Àlvar Calvet

L’activitat “6 maneres cegues de dibuixar” impartida per l’artista Àlvar Calvet es troba emmarcada dins la pròpia trajectòria professional de l’autor que porta més de 5 anys investigant i apropant-se – des de la besant artística – en el món de la ceguera.

El treball d’Àlvar Calvet, durant anys ha anat evolucionant des de la interacció amb l’espectador (motivada per una preocupació de fer arribar l’art al públic) cap al social i contextual, fent també incursions en aspectes terapèutics, de mediació o inclús polítics. Calvet però sempre ha inclòs l’aspecte pedagògic, a vegades pel damunt d’altres, com a eix central del seu treball fent suma de les dues activitats que ocupen el seu dia a dia. Sovint l’Àlvar ens te acostumades i acostumats a apropar-nos realitats diverses de les que n’extreu conclusions i de les que n’aprèn constantment.

A “6 maneres cegues de dibuixar”, l’artista ens aproparà alguns aprenentatges resultat de les seves incursions en el món de la ceguera. Del seu currículum relacionat amb el que proposem en podem destacar l’exposició “Noche” de l’any 2012 en una Galeria de Madrid, les exposicions “Nix, d’artistes com a cecs, de cecs com a artistes” al Museu d’Art Modern de Tarragona l’any 2014 i al Museu de l’Art de la pell de Vic l’any 2017, l’exposició “Nit” a Tinta invisible de Barcelona el 2013, “Noche, night, nit” al Museu de Valls i al Portal del Pardo dins de l’exposició Breathing time, l’exposició/acció “Amb els ulls tancats I” a La Trastera de Calafell el 2017, l’accció “Interacció a 6 mans” A la Delegació de la ONCE de Tarragona el 2014, etc.

[tc_ticket id=”5137″ title=”Compra la teva entrada” soldout_message=”Entrades esgotades” show_price=”true” price_position=”after” type=”buynow”]